Lid worden

Weerbericht

Kalender


Te luid geluid is uit!

GPX bestanden

Welkom, Gast. Alsjeblieft inloggen of registreren.

3 december 2021, 21:07:10

Log in met gebruikersnaam, wachtwoord en sessie lengte

Shoutbox

Vrienden,
Laat hier gerust een berichtje achter.


 

Webmaster

2021 Sep 06 03:19:30
Goede morgen vrienden, ik zit nog steeds aan het forum te werken. Straks mijn bedje in. Oh ja, de shop al gezien?

Bestuur


Webshop

Sponsors

leden
 • Totaal aantal leden: 42
 • Laatst: Dowieze
Statistieken
 • Totaal aantal berichten: 258
 • Totaal aantal topics: 127
 • Online Vandaag: 4
 • Online ooit: 25
 • (16 november 2021, 16:37:18)
Gebruikers Online
Gebruikers: 0
Gasten: 2
Totaal: 2

2 gasten, 0 leden

Welkom op het Motorvrienden Forum

Welkom op de website van MTC Motorvrienden 50+ Zoals je al uit onze naam kunt lezen zijn wij een motor touring club met leden ouder dan 50 jaar. Via deze website informeren wij de leden en toekomstige leden over de activiteiten van de vereniging. Op het forum (zie menu) kunnen leden met een lidkaart terecht voor informatie of een gezellige babbel onder motorrijders. Onze MTC is niet merkgebonden, dus het maakt voor ons niet uit met welk merk motorfiets je rijdt, iedereen is er welkom. Wil je aan activiteiten deelnemen? dan dien je uiteraard wel lid te worden van MTC Motorvrienden 50+ Je kan als niet lid altijd een keer meerijden met onze wekelijkse groepsrit door vooraf een email te sturen. Toelating tot het forum kan enkel als je in het bezit bent van een lidkaart, na registratie op het forum dient u een mail te sturen naar info@motorvrienden.com met je naam en lidnummer (vermeld op de lidkaart) Heb je misschien een vraag die je niet terug kan vinden op de website? ook dan kan je ons een email sturen.

Wij zijn een motor touring club in oprichting wat ons natuurlijk niet weerhoud om gezellig motor te rijden en vast vrienden te maken. Wij zijn een MTC van ongeveer 40 motorrijders en hebben elkaar de afgelopen jaren leren kennen tijdens motorritjes. De meeste van ons komen uit West en Oost-vlaanderen en klein deel uit Antwerpen en Limburg. Wij zijn een divers gezelschap. Qua leven en qua rijstijl. We hebben echter twee dingen gemeen; motorrijden en gezelligheid. Een mooie route rijden is leuk maar een gezellige lunchplek is beter.

We hebben ieder jaar een toerkalender waarbij we niet alleen een rondje om de kerk rijden maar ook jaarlijks een weekend naar de Ardennen, Duitsland, of Luxemburg gaan. Ook zijn we van plan om jaarlijks een motortreffen en een clubfeest in te richten.

Ben je op zoek naar een motorvereniging waarmee je leuke toertochten kan rijden maar ook leuke en gezellige mensen wil ontmoeten dan is MTC Motorvrienden 50+ iets voor jou ! Heb je zelf ook motorvrienden dan kun je ook als splintergroep bij ons aansluiten. Je kunt dan met je eigen vrienden ritje organiseren maar je kunt ook met z'n allen op pad. Heb je misschien een vraag die je niet terug kan vinden op de website? ook dan kan je ons een email sturen.

Email motorvrienden:info@motorvrienden.com

Groetjes,
Het bestuur

Wordt clublid van MTC Motorvrienden 50+

Om lid te worden van MTC Motorvrienden 50+ is er maar één voorwaarden, 50 jaar of ouder zijn.  MV:
Wat biedt de lidkaart:
Lidkaart + gratis sleutelhanger in pvc met logo langs beide kanten in 2D
Toegang tot het nieuwe forum.
Kortingen bij evenementen van MTC Motorvrienden 50+
Groepsritten en uitstappen maken

Wat kost een lidkaart:
Piloot: 15€/jaar + gratis pvc sleutelhanger (enkel voor de piloot)
Gezinsformule 25 euro (Het ganse gezin geniet van de kortingen)
De lidkaarten kunnen afgehaald worden in ons clublokaal (zie onderaan)
Verzenden kan ook tegen 1€, dan betaal je als piloot 16€ inplaats van 15€ / gezinsformule 26€
Overschrijven op rekeningnummer BE05 7512 1130 8375   mededeling:  lid worden
Mail naar info@motorvrienden.com met volgende gegevens.
 • Naam + voornaam
 • Adres
 • Telefoon
 • Email
 • Geboortedatum


Ons clublokaal:
Het Brouwershuys Markt 10, 9880 Aalter (gesloten op dinsdag, woensdag gesloten vanaf 13u)

Alvast onze dank.

Te luid geluid is uit.

Te Luid Geluid is Uit

Steeds meer mooie bochtige wegen dreigen verboden gebied te worden voor motoren, omdat aanwonenden steeds meer overlast ervaren van motorrijders die te veel geluid maken en in grote groepen rijden. Gelukkig zijn steeds meer motorrijders zich daarvan bewust. Ook wij zijn ons daarvan bewust, en gaan daar wat aan doen: te luid geluid is uit!Toegegeven, ook wij hebben ons in het verleden misschien niet altijd even netjes gedragen en kunnen nog steeds een mooi geluid wel waarderen, maar al vanaf het begin van onze bestaan hebben we altijd wel een onderscheid gemaakt tussen mooi en luid. Mooi hoeft niet per definitie ook luid te zijn, te luid veroorzaakt alleen maar overlast.

De Moto Morini Corsaro Veloce of eerste BMW S 1000 XR zijn twee voorbeelden van motoren waarvan we schreven dat het geluid té asociaal voor woorden was, waardoor we ons beschaamd voelden om gas te geven.

Want daar zit precies de crux. Willen we met z'n allen van onze hobby blijven genieten en 's weekends of 's avonds na het werk even lekker uitwaaien (en hoe meer hoe liever, van ons mag heel België gaan motorrijden), dan zullen we dat op een manier moeten doen dat anderen zich daar niet aan hoeven te storen.

Want als er één ding is dat onze bijdrage aan de tv-uitzending van De Monitor over geluidsoverlast van motoren eind 2019 heeft geleerd, dan wel dat overlast geen hersenspinsel is van geitenwollensokken die alleen maar uitzijn op motortje pesten, maar dat er écht sprake is van overlast.

Lange tijd heeft onder motorrijders het mantra "Loud Pipes saves Lives" geregeerd, maar anno 2021 kan dat echt niet meer. Daarvoor zijn we met té veel mensen op ons kleine stukje aarde. Dertig jaar geleden werd overal gerookt, nu is het niet meer voor te stellen dat je in een café of restaurant zou roken.

Net als dat het nu niet meer is voor te stellen dat je met drank op achter het stuur kruipt, en dat het lang niet meer als stoer wordt gezien als je met 200+ een weg hebt afgeragd.

Willen we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van motorrijden, dan zullen we 't dus anders moeten gaan doen. Aan die 20% minderheid die voor 80% van de overlast zorgt het verzoek om meer rekening met de ander te gaan houden door de dB-killer weer terug in de demper te stoppen en de openbare weg niet meer als Isle of Man TT circuit te zien, en aan die 80% die wel netjes rijdt het verzoek om die 20% minderheid op hun gedrag aan te gaan spreken.

Omdat niet asociaal, maar sociaal rijden de norm moet zijn. Omdat het niet meer "Loud Pipes saves Lives" is, maar "Te Luid is Uit." Anders is het slechts een kwestie van tijd tot alle mooie wegen voor motoren zijn afgesloten.

Hieronder de tekst van het convenant:

TE LUID GELUID IS UIT

Mensen ervaren overlast door motorrijders die te veel geluid maken en in grote groepen rijden. Steeds meer motorrijders zijn zich daarvan bewust. Wij zijn ons daarvan bewust, en we gaan daar wat aan doen: te luid geluid is uit.

We weten dat we met iets meer dan 11 miljoen mensen op een heel klein stukje wereld leven. Er vliegen vliegtuigen, er rijden treinen en auto’s, er wordt gemaaid en geklust, er wordt van de zon genoten en gerust. En er wordt motorgereden. Dat moet allemaal kunnen. Voorwaarde is wel dat we daarbij rekening met elkaar houden en elkaar de ruimte gunnen.

In onze media vragen wij de motorrijders die onze achterban vormen om bij hun ritten rekening met de omgeving te houden en om eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken.

We onderschrijven het belang van handhaving op de motorrijders die in eerste instantie verantwoordelijk zijn voor de ervaren overlast, zowel door rijgedrag als door het ontbreken van dB-killers of het rijden met niet voor weggebruik of de betreffende motor goedgekeurde uitlaten. Ook spreken we ons uit voor een overheidscampagne die motorrijders op positieve wijze onder de aandacht brengt. Micromobiliteit is het toverwoord voor de toekomst. Motorrijders spelen daar een belangrijke rol in. We verdienen ook in dat opzicht ruim baan.

Steeds meer motorrijders schroeven hun dB-killers weer in hun uitlaten. Een groeiend aantal motorrijders vervangt te luide uitlaten weer door het standaardmodel. Steeds meer motorrijders rijden bewust. Doe mee. Alleen dan kunnen we met z’n allen overal blijven rijden.

. . .